Skip to content

Crema de zahar ars

02/16/2012

Oooo…da!  Am pacatuit.

Cu gandul ca din cand in cand merge un rasfat cu atata zahar :).

De ce avem nevoie:

8 oua mari (da stiu…dar zau, asa scrie in reteta sa fie mari)

200g zahar

1 l lapte (rece)

150g zahar tos (pentru caramelizat)

1 plic zahar vanilat

Cum am facut:

Am caramelizat zaharul intr-o craticioara, cu grija sa nu se arda. Cand s-a topit si a format o spuma, am oprit focul, si am tapetat peretii craticioarei. Se lasa la racit.

Zaharul, zaharul vanilat si ouale se mesteca binisor, pana se omogenizeaza bine si apoi se toarna treptat laptele.

Compozitia asta se toarna in craticioara cu zaharaul caramelizat, si se pune la cuptor intr-o tava cu apa rece. Trebuie sa avem grija ca apa din tava sa nu fiarba, cand inepe mai punem apa si tot asa pana e gata crema de zahar ars. E gata cand se desprinde de pa marginile caratitei si e gelatinoasa asa.

E buna rau, parerea mea!

 

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: