Skip to content

Saratele

04/27/2012
tags:

Ingrediente:

500g gaina

250g unt (sau daca vreti, margarina)

200ml iaurt

sare dupa gust

1lingurita amoniac dizolvat in lamaie (sau otet)

2 galbenusuri

chimen, mac sau susan (eu cred ca saratele merg numai cu chimeni, dar unii sunt de alta parere 🙂  )

 

Cum se face:

Se face aluat din faina cu unt, framantand pana devina compozitia nisipoasa.

Apoi se adauga iarutul, sarea si amoniacul stins. Daca iese coca prea tare se mai adauga iaurt.

Se inveleste coca in folie alimentara si se lasa la frigider 3-4 ore.

Se intinde o foaie de 3-4mm si se taie dupa dorinta :).

Se aseaza in tava (tapetata sau direct foaie de copt) si se unge cu galbenus batut (eu am lasat tot oul si e foarte bine si asa).

Deasupra se presara semintele.

Si gata!

 

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: