Skip to content

50 idei sa iti convingi copilul sa intre in casa

05/16/2012

Nu, nu o sa dau astfel de idei :), ci doar voiam sa subliniez (cumva) faptul ca un copil nu ar trebui sa aibe nevoie de multe convingeri din partea parintilor sa iasa afara la joaca. Parerea mea, normal…

Ideea mi-a venit vorbind cu o vecina noua, in poarta la o alta vecina de unde luam lapte. O familie tanara cu un copil de 5 ani. Desi s-au mutat la curte pentru a petrece copilul mai mult timp pe afara, tot desenele cu Mickey Mouse sunt mai interesante decat iesitul pe afara.

Cand devine calculatorul/tv-ul prea mult? Cand sarim (noi ca parinti) peste limita? Noi suntem aia care le punem la dispozitie tehnologia, ii ajutam sa prinda gustul desenelor si jocurilor pe calculator. Apoi tot noi ne chinuim sa ii luam de acolo, sa ii punem in role sau pe bicicleta.

Oare e suficient exemplul parintilor? Daca noi suntem genul care petrecem mult timp afara, la joaca, pe bicicleta si altele, o sa prinda mai usor gustul de „stat pe-afara”?

Voi vedea…

Reclame
4 comentarii leave one →
 1. Madpenguin permalink
  05/16/2012 1:35 pm

  Clar. Copiii sunt monkey see, monkey do!

  • 05/16/2012 2:55 pm

   Si eu cred cu tarie asta! E foarte important exemplul parintelui si trebuie consecventa, adica nu merge asa: iesi de 2 ori si te astepti ca, copilul sa te imite. Si metoda implicarii copilului in diverse activitati de exterior impreuna cu parintii, zic eu ca funtioneaza. Si inca ceva, totul trebuie sa vina firesc, fara reprosuri, certuri si pedepse. Copiii sunt foarte curiosi, deci profitati!

 2. 05/16/2012 6:23 pm

  Eu cred cu tărie că exact aşa cum îl înveţi de mic, aşa îl ai şi când va fi mare. Dacă de mic nu a fost învăţat afară, ci numai în faţa calculatorului /tv-ului, atunci e normal ca si atunci când va fi mai mare să stea majoritatea timpului doar în faţa monitorului.

  Obiceiurile proaste sunt molipsitoare şi cel mai greu de corectat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: